نشانههای هشدار دهنده رشد سرطان در بدن شما
به طور معمول بیماری ها دارای یک سری نشانه های اولیه هستند و بر همین اساس، پیش از کسب جواب آزمایش برای رسیدن به پاسخ های مد نظر خود می توانید از این نشانه ها برای تشخیص هرچه سریعتر استفاده کنید. به دقت به بدن خود گوش فرا دهید زیرا بیشتر مواقع نکات مفیدی را برای شناسایی برخی بیماری ها مانند سرطان در اختیار شما قرار می دهد. در ادامه با برخی نشانه های اولیه که می توانند حاکی از ابتلا به سرطان باشند، بیشتر آشنا می شویم.
نشانه های غیر مستقیم
خس خس سینه/ تنگی نفس
بیماران مبتلا به سرطان ریه تنگی نفس را به عنوان یکی از نشانه های اولیه بیماری گزارش کرده اند، اما در ابتدا آن را مرتبط با سرطان در نظر نمی گرفتند.
تب مکرر یا عفونت
تب مکرر و عفونت از جمله نشانه های لوسمی، سرطان گلبول های خون که از مغز استخوان آغاز می شود، است. این نوع سرطان موجب می شود تا مغز استخوان گلبول های سفید غیر طبیعی تولید کند که توانایی بدن در مبارزه با عفونت را کاهش می دهد.
مشکل در بلع
مشکل در بلع از نشانه های رایج مرتبط با سرطان گلو است، اما می تواند نشانگر خوبی برای سرطان ریه نیز باشد.
ضعف و خستگی
یکی از رایجترین نشانه های ابتلا به سرطان است که باید در ترکیب با نشانه های دیگر مورد بررسی قرار بگیرد تا نوع سرطان شناسایی شود.
احساس سیری و ناتوانی در خوردن
این می تواند نشانه ای از سرطان تخمدان است. از دست دادن اشتها حتی زمانی که برای مدتی چیزی نخورده اید، یک نشانه بیماری محسوب می شود.
بی اشتهایی
بی اشتهایی می تواند از نشانه های اولیه سرطان لوزالمعده باشد. احساس تنفر ناگهانی از قهوه یا سیگار می تواند با این مساله مرتبط باشد.
تغییرات بدنی قابل مشاهده
خونریزی مقعدی یا خون در مدفوع
یکی از نشانه های رایج سرطان روده بزرگ محسوب می شود. خون در مدفوع نشانه ای جدی است و باید به پزشک مراجعه کنید.
توده در گردن، زیربغل، یا کشاله ران
غدد لنفوای متورم نشانه ای از تغییرات در سیستم لنفاوی است که می تواند به سرطان منجر شود.
کبودی بیش از حد یا خونریزی غیر قابل توقف
نشان از وضعیت غیر عادی پلاکت ها و گلبول های قرمز خون دارد که می تواند نشانه ای از لوسمی باشد. سلول های سرطانی گلبول های قرمز خون را زیر فشار می گذارند و توانایی بدن برای حمل اکسیژن را مختل ساخته و به شکل گیری لخته خون منجر می شوند.
نفخ یا افزایش وزن شکمی
بیماران مبتلا به سرطان تخمدان نفخ بدون دلیل که به ناگاه شکل می گیرد و مدت زمان قابل توجهی ادامه می یابد را گزارش کرده اند.
کاهش وزن بدون دلیل
یکی از نشانه های اولیه سرطان روده بزرگ و دیگر سرطان های دستگاه گوارش است. همچنین نشانه ای از گسترش سرطان به کبد محسوب می شود که اشتها و توانایی بدن برای دفع مواد زائد را تحت تاثیر قرار می دهد.
پستان قرمز، دردناک یا متورم
نشانه ای از سرطان پستان التهابی است و تغییرات بی دلیل باید به سرعت با پزشک در میان گذاشته شوند. تغییر شکل پستان به هر صورتی باید مورد توجه قرار بگیرد.
تورم اعضای صورت
بیماران مبتلا به سرطان، پف، تورم، یا قرمزی مشهود در صورت را گزارش کرده اند. تومورهای کوچک ریه رگ های خونی در سینه را مسدود می کنند و از گردش آزادانه خون به سمت سر جلوگیری می کنند.
درد/توده روی پوست که خونریزی دارد، پوسته مانند شده یا بهبود نمی یابد
انواع مختلف سرطان (ملانوم، کارسینوم سلول بازال و کارسینوم سلول سنگفرشی)می توانند به این شرایط منجر شوند. از این رو، نسبت به هر گونه تغییر عجیب در پوست خود توجه داشته باشید.
تغییرات در ناخن ها
نقطه های قهوه ای/سیاه زیر ناخن می تواند نشانه ای از سرطان پوست باشد. نقطه های بی رنگ یا سفید می توانند نشانه ای از سرطان کبد باشند. چماقی شدن ناخن می تواند نشانه ای از سرطان ریه باشد.
درد
دوره های پریود سنگین و دردناک، خونریزی بین هر پریود
از جمله نشانه های شایع سرطان آندومتر یا رحم است. در صورت تداوم مشکل انجام سونوگرافی ترانس واژینال باید مد نظر قرار بگیرد.
سرفه مزمن یا درد سینه
سرفه مزمن می توانند نشانه ای از لوسمی و تومورهای ریه باشد. برخی بیماران درد سینه که تا شانه ها گسترش می یابد و به سمت بازوها پایین می رود را نیز گزارش کرده اند.
درد لگن/شکمی
درد و گرفتگی در لگن می تواند با نشانه های نفخ سرطان تخمدان پیوند خورده باشد. همچنین، لوسمی موجب شکل گیری این نشانه می شود زیرا اندازه طحال را بزرگ می کند.
درد در پشت یا سمت راست کمر
اغلب یکی از نشانه های سرطان کبد است. سرطان پستان نیز می تواند به شکل گیری آن منجر شود.
ناراحتی معده
درد و گرفتگی معده یا ناراحتی معده مکرر می تواند نشانه ای از سرطان روده بزرگ باشد.
توصیه هایی برای کاهش خطر
ویتامین D به عنوان یک عامل پیشگیری از سرطان شناخته می شود و از این رو، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و استفاده از مکمل ها توصیه می شود. سطوح انسولین خون را از طریق کاهش یا حذف مصرف غذاهای فرآوری شده پایین نگه دارید زیرا سطح انسولین می تواند سرطان پروستات را تحت تاثیر قرار دهد. از طریق آزمایش خون می توانید همه چیز را زیر نظر داشته باشید.
ورزش منظم نه تنها بدن را سالم نگه می دارد، بلکه به کاهش سطوح انسولین نیز کمک می کند. سطوح بالای لیکوپن، یک رنگدانه کاروتنوئید که در گوجه فرنگی و بسیاری از توت ها و میوه ها یافت می شود، کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان را نشان داده اند.
میزان قرار گرفتن در معرض سموم محیطی مانند آفت کش ها، مواد پاک کننده شیمیایی خانگی، خوشبوکننده های هوای مصنوعی، و آلودگی هوا را کاهش دهید.
- لینک منبع
تاریخ: شنبه , 01 بهمن 1401 (01:31)
- گزارش تخلف مطلب